Όταν ξεκινήσαμε τη δράση για την αισθητική αναβάθμιση των χώρων του σχολείου και τη δημιουργία νησίδων πρασίνου, στόχος μας ήταν όχι μόνο η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών και η βελτίωση της καθημερινότητάς μας , αλλά και η ενεργητική συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων στην προσπάθειά μας.
Την πρώτη χρονιά στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν λίγοι φιλότιμοι μαθητές (μπορεί να μην είμασταν πειστικοί !). Την χρονιά που διανύουμε όμως η εθελοντική συμμετοχή των μαθητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία (χάρη στον Αντώνη!) και άμβλυνε την επιφυλακτικότητά μας: καλλιτεχνικές ομάδες ζωγραφίζουν τους τοίχους , άλλες ομάδες μαθητών συμμετέχουν στο βάψιμο ή συγκεντρώνουν υλικά για ανακύκλωση. Άλλα αγόρια προσφέρουν χειρωνακτική εργασία φροντίζοντας τα δέντρα της αυλής και καθαρίζοντας τα παρτέρια. Μπορεί να καταπονούνται σωματικά , κερδίζουν ωστόσο σε ψυχική και σωματική υγεία ,δημιουργούν συνεκτικούς δεσμούς , αποκτούν αυτοεκτίμηση. Ένα μελίσσι ζωντάνιας , δημιουργικότητας , προσφοράς και αγάπης.
Παναγιώτη ,Άγγελε,Κωνσταντίνε, Μάρκο, Σων,Νίκο, κορίτσια του Α3 που«σαρώνετε » το χώρο , κορίτσια που ομορφαίνετε με τα χρώματά σας το σχολείο μας χαιρόμαστε και αισιοδοξούμε, γιατί μας υπενθυμίζετε: «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. » αλλά και «Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει… »
Σ.Ευθυκράτη